Broviken blir partner med samhällsaktörsbyrån Gullers Grupp

23 maj 2024

Tillbaka till nyhetsöversikten
Stockholm Skyline

Den svenska företagsgruppen Broviken investerar långsiktigt i Gullers Grupp i en fortsatt ambition att skapa Sveriges ledande tjänsteföretagsgrupp. Gullers Grupp får möjlighet att i partnerskap med Broviken fortsätta sin tillväxtresa och vidareutveckla en samhällsfokuserad kommunikations-byrå med ett unikt erbjudande. Gullers är en byrå utan branschetikett med nya kompetenser och tjänster för att möta de stora samhällsutmaningar som företag, organisationer och det offentliga Sverige möter idag och i framtiden.

Gullers Grupp grundades 1989 och är idag Sveriges ledande byrå för samhällsaktörer med ett starkt erbjudande inom kommunikation, berättande och teknisk transformation. Företaget har de senaste åren, från att vara en kommunikationsbyrå, utvecklat och förstärkt sitt erbjudande inom hållbarhet, ledarskap, management och tech. Gullers-koncernen, med drygt 170 medarbetare, omsatte 385 MSEK under 2022/23. Målet är att fortsätta växa och att i skärningspunkten mellan nämnda områden fortsätta resan mot att skapa en byrå med ett unikt kunderbjudande. Bolaget drivs vidare med hög självständighet av en oförändrad ledning i partnerskap med Broviken.

"Gullers Grupp är ett välrenommerat bolag med en marknadsposition som imponerar. Företagets tillväxtresa under de senaste åren är imponerande i en konkurrensutsatt och föränderlig bransch. Resultaten visar på en robusthet och ett starkt entreprenöriellt driv, vilket vi söker i våra förvärv. Därtill har Gullers Grupp en unik organisering, kompetenta medarbetare och förmågan att addera nya kompetenser, personer och bolag till en stark helhet, där kunderna och deras behov hela tiden är i fokus", säger Per Granath, VD och grundare av Broviken.

Gullers och Broviken passar väl ihop

Broviken är en företagsgrupp som investerar långsiktigt i svenska och nordiska företag inom tjänstesektorn, drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Broviken har sedan starten 2018 gjort ett trettiotal investeringar.

"Brovikens fokus på kvalificerade tjänsteföretag drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper passar vår tillväxtresa helt perfekt De är verksamma inom branscher och områden som även gränsar till de vi är aktiva inom. Partnerskapet ger oss stora möjligheter till utveckling, nya spännande nätverk och värdefulla affärsmöjligheter. Broviken är en långsiktig, aktiv ägare som investerar utan bortre tidshorisont och som dessutom delar våra värderingar. För oss känns det som en ”match made in heaven”, vi kan genom detta fortsätta vår tillväxtresa, snabbare och tryggare", säger Hans Gennerud, vd på Gullers Grupp och ansvarig för M&A.

Om Broviken

Broviken investerar i kvalificerade tjänsteföretag drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Brovikens partners har själva mångårig erfarenhet från att utveckla tjänsteföretag i roller som ledare, ägare och styrelsemedlemmar. Broviken är en mycket långsiktig ägare och investerar utan bortre tidshorisont. Brovikens fokus är att utveckla företag och bidra till att redan fina företag kan bli ännu bättre och nå sin fulla potential.

För mer information:

Hans Gennerud

VD Gullers Grupp

+46 73 316 09 72 hans.gennerud@gullers.se

Per Granath

VD Broviken

+46 70 637 40 18 per.granath@broviken.se