Broviken ny huvudägare i Prolegia

1 september 2023

Tillbaka till nyhetsöversikten
Stockholm Skyline

Broviken Gruppen II AB (”Broviken”) ingår ett strategiskt partnerskap med Prolegia, Sveriges ledande aktör inom säkerhetsklassade bakgrundskontroller. Investeringen görs tillsammans med bolagets nuvarande ägare.

Prolegia hjälper företag och organisationer att kvalitetssäkra sina rekryteringar. Bolagets kunder har höga krav gällande säkerhet och Prolegias kartläggning ger värdefull information som kan vara avgörande för att undvika kostsamma felrekryteringar. Prolegia grundades 2012 och har sedan dess vuxit med lönsamhet. Thomas Hjelmblad, grundare och vd, har tillsammans med övriga medarbetare skapat en nischad aktör med hög kompetensnivå.

”Vi har imponerats av den kompetens och professionalism som präglar Prolegia. Bolaget tar sitt uppdrag på största allvar och ser sig som en viktig del i samhällsbygget och tryggandet av allas vår säkerhet. Över tid har Prolegia utvecklats med sina kunder och man är idag Sveriges ledande aktör inom säkerhetsklassade bakgrundskontroller. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med Thomas och hans team”, säger Christer Kinch på Broviken.

”Vi är mycket nöjda med att få in Broviken som ägarpartner. Vi vill successivt växa vidare med såväl befintliga tjänster som nya tjänsteområden. Vi ser fram emot att kunna sätta kraft och resurser bakom utvecklingsinitiativ för att fortsätta vår resa”, säger Thomas Hjelmblad.

Om Broviken

Broviken investerar i kvalificerade tjänsteföretag drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Brovikens partners har själva mångårig erfarenhet från att utveckla tjänsteföretag i roller som ledare, ägare och styrelsemedlemmar. Broviken är en långsiktig ägare och investerar utan bortre tidshorisont. Brovikens fokus är att utveckla företag och bidra till att redan fina företag kan bli ännu bättre och nå sin fulla potential.

För mer information:

Thomas Hjelmblad

VD Prolegia

+46 70 345 09 37 thomas@prolegia.se

Christer Kinch

Investeringsansvarig Broviken

073-439 06 06 christer.kinch@broviken.se