Broviken ny strategisk ägarpartner till BER

8 augusti 2023

Tillbaka till nyhetsöversikten
Stockholm Skyline

Broviken Gruppen II AB (”Broviken”) gör sin andra investering i Norge genom att gå in som huvudägare i BER Bygg og Eiendomsrevisjon AS (”BER”). Bolaget har en stark ställning i Norge inom teknisk rådgivning mot fastighetsmarknaden och investeringen sker tillsammans med bolagets nuvarande ägare.

BER erbjuder olika typer av tjänster inom teknisk rådgivning, såsom teknisk due diligence, bygglånehantering, och teknisk värdering relaterat till den norska fastighetsmarknaden. Bolaget, med säte i Oslo, grundades 2008 och har sedan start drivits med stort kvalitetsfokus och har med sin egenutvecklade BER-rapport skapat en ”standard” i Norge för teknisk fastighetsrådgivning. Med förvärvet av BER stärker Broviken sin närvaro i Norge och öppnar upp för nära samarbete mellan flera av Brovikens befintliga plattformsbolag såsom HRP och Svefa. Bolagets VD, Stine Korsen, fortsätter sin befattning efter ägarförändringen.

- Per Granath, VD på Broviken: Vi är mycket glada över att ha fått förtroendet att bli ägarpartner tillsammans med grundarna av BER. Genom BER tillförs Broviken en kompetens och en marknadsposition som kompletterar de tjänster som Broviken sedan tidigare erbjuder marknaden genom våra portföljbolag. Dessa bolag, HRP i Norge samt Svefa och Forsen i Sverige, kommer tillsammans med BER att kunna utveckla nya tjänste-erbjudanden till våra kunder både i Sverige och i Norge. På den svenska fastighetsmarknaden saknas en aktör som har ett komplett tjänste-erbjudande inom teknisk, ESG och EDD due diligence och vi ser att möjligheterna för BER att med stöd från Broviken etablera sig i Sverige är mycket goda.

- Stine Korsen, BERs VD säger: Vi är mycket nöjda med att få Broviken på ägarsidan av BER. Tillsammans ska vi skapa tillväxt för företaget kring både befintliga tjänster och nya tjänsteområden som tar hand om fastighetsmarknadens behov, bland annat inom ESG, environmental diligence (evt EDD) och annan miljökonsultverksamhet. Samtidigt vill vi genom investeringar i teknologisk utveckling öka värdet av BER:s tjänster för våra kunder.

Om Broviken

Broviken investerar i svenska företag inom tjänstesektorn drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Brovikens partners har själva mångårig erfarenhet från företagsutveckling i roller som ledare, ägare och styrelsemedlemmar. Brovikens fokus är att utveckla företag och bidra till att redan fina företag kan bli ännu bättre och nå sin fulla potential.

För mer information:

Stine Korsen

Daglig leder BER

+47 920 96 768 sak@ber.no

Per Granath

Investeringsansvarig Broviken

+46 70 637 40 18 per.granath@broviken.se