Tillsammans skapar vi framtidens företag

Stockholm i solnedgång

Svefa stärker sin marknadsnärvaro inom hyresgästrådgivning och strategiskt affärs-stöd genom partnerskap med Set Up

7 februari 2023

Tillbaka till nyhetsöversikten

Svefa fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning inom hyresgästrådgivning och strategiskt affärsstöd genom Svefa Partners förvärv av Set Up. Set Up erbjuder specialistkompetens inom rådgivning, projektledning och säkerhet. Målet med förvärvet är att bli den marknadsledande aktören inom hyresgästrådgivning och projektledning. Svefa Partners ägs av Broviken tillsammans med ledning och medarbetare inom Svefa, Set Up och Värderingsdata.

Set Up har sedan starten 2010 haft en snabb tillväxt. De har bland annat fått utmärkelsen Di Gasell fyra år i rad. Bolaget har cirka 40 anställda och kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Set Up har kunder både inom offentlig och privat sektor och har de senaste åren varit rådgivare och projektledare i Sveriges största kommersiella kontorsprojekt.

”Set Up är ett mycket välskött bolag med stor potential, mycket kompetenta och erfarna medarbetare som kommer att passa bra in i vår struktur. De är ett bra tillskott till och en viktig pusselbit i Svefa och Brovikens offensiva tillväxtsats-ning. Tillsammans kommer Svefa och Set Up’s erbjudande att vara väldigt starkt och attraktivt” säger Mikael Lundström, vd och koncernchef Svefa.

”Vi är väldigt glada över partnerskapet med Svefa och ser mycket fram emot vår fortsatta tillväxresa tillsammans. Med Svefa Partners och Broviken som nya ägare till Set Up får vi rätt förutsättningar för att ta nästa steg och fortsätta att utvecklas”, säger Johan Signer, vd Set Up.

Om Svefa

Svefa erbjuder spetskompetens och kvalificerad rådgivning inom värdering & analys, hyresgästrådgiv-ning, samhällsbyggnad & fastighetsutveckling, strategisk & operativ förvaltningsrådgivning, strategiskt affärsstöd samt transaktionsrådgivning. Tillsammans är vi över 200 medarbetare fördelade på kontor från Malmö i söder till Luleå i norr. Svefa omsätter årligen 400 MSEK. Bland våra uppdragsgivare finns allt från stora fastighets- och energibolag, investerare, byggbolag, banker, myndigheter och kommuner till mindre lokala fastighetsaktörer som alla uppskattar vår kombination av fastighetskom-petens och affärsintelligens.

Om Broviken

Broviken investerar i svenska kunskapsintensiva tjänsteföretag drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Brovikens partners har själva mångårig erfarenhet från företagsutveckling i roller som ledare, ägare och styrelsemedlemmar. Broviken bidrar aktivt till att vidareutveckla företagen med visionen att vara den bästa ägaren till kunskapsintensiva företag.

För ytterligare information, se www.broviken.se

För mer information och kommentarer:


Mikael Lundström, vd och koncernchef Svefa

010-603 86 83 mikael.lundstrom@svefa.se

Johan Hopstadius, marknad och kommunikation

076-634 20 05 johan.hopstadius@svefa.se

Ludwig Andreen, Investeringsansvarig Broviken

070-777 11 28 ludwig.andreen@broviken.se