Vuxenpsykiatriföretaget Affecta ingår partnerskap med Cerebgruppen

31 maj 2022

Tillbaka till nyhetsöversikten
Stockholm Skyline

Cerebgruppen utökar sin verksamhet inom öppenvårdspsykiatri i Halland genom förvärvet av Affecta.

Affecta är en väletablerad psykiatrisk öppenvårdsmottagning för vuxna i region Halland. Verksamheten har sitt säte i Halmstad och är bemannad med ett multiprofessionellt team av specialistläkare i psykiatri, specialistsjuksköterskor, psykologer, psykoterapeuter, arbetsterapeut, rehabkoordinator och sekreterare. Mottagningen har ett 15-tal medarbetare och erbjuder utredning och behandling av patienter med depression, bipolär sjukdom och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

”Vi är mycket glada över att bli en del av Cerebgruppen. Affecta och Cerebgruppen har en stark värdegemenskap” säger Lars Häggström, specialistläkare i psykiatri, verksamhetschef och grundare av Affecta. Han fortsätter ”Partnerskapet med Cerebgruppen gör att vi kan fortsätta att leverera högkvalitativa tjänster och det skapar en trygghet för både patienter och medarbetare”.

Cerebgruppen är en ledande aktör inom öppenvårdspsykiatri, neuropsykiatri och barnmedicin. Cerebgruppen har totalt 17 mottagningar runtom i Sverige, varav en vuxenpsykiatrisk mottagning i region Halland, TINA-mottagningen. Genom förvärvet av Affecta förstärks verksamheten i öppenvårdspsykiatri med gedigen kompetens och erfarenhet i regionen.

”Det känns fantastiskt roligt att välkomna Affecta till Cerebgruppen och det bidrag det ger till arbetet med att förverkliga visionen att alla ska få den vård som behövs, i rätt tid. Något som inte minst gäller specialiserad öppenvårdspsykiatri. Jag ser fram emot de möjligheter till samarbete och utveckling som partnerskapet möjliggör” säger Ulrika Östlund, VD för Cerebgruppen.

Villkor för transaktionen offentliggörs inte.

Om Cerebgruppen

Cerebgruppen är en ledande vårdaktör inom öppenvårdspsykiatri, neuropsykiatri och barn- och ungdomsmedicin. Bolaget består idag av 17 mottagningar med den gemensamma visionen att alla ska få den vård som behövs, i rätt tid. Med starka värderingar arbetar cirka 190 medarbetare för att vara den vårdgivare som patienter, remittenter och beställare helst väljer. Vårderbjudandet inkluderar neuropsykiatriska utredningar och behandling, öppenvårdspsykiatri, läkemedelsassisterad rehabilitering vid opioidberoende och specialiserad barnmedicin.

Om Broviken

Broviken investerar i svenska kunskapsintensiva tjänsteföretag drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Brovikens partners har själva mångårig erfarenhet från företagsutveckling i roller som ledare, ägare och styrelsemedlemmar. Broviken bidrar aktivt till att vidareutveckla företagen med visionen att vara den bästa ägaren till kunskapsintensiva företag.

För ytterligare information, se www.broviken.se

För mer information:

Ulrika Östlund

VD Cerebgruppen

ulrika.ostlund@cereb.se +46 79 065 57 27

Anders Törnsten

Partner Broviken

anders.tornsten@broviken.se +46 72 515 73 30