Broviken ny huvudägare i Corplus

28 april 2022

Tillbaka till nyhetsöversikten
Stockholm Skyline

Broviken Gruppen (”Broviken”), som äger och utvecklar kvalificerade tjänsteföretag, blir huvudägare i Corplus AB och Corplus Syd AB (”Corplus”). Corplus är en kvalitetsfokuserad, snabbväxande förmedlare av interimstjänster inom ekonomi, HR och lön, med kontor i Stockholm och Malmö. Med Broviken som huvudägare kan nu bolaget ta nästa steg i sin fortsatta tillväxt och utveckling.

Corplus grundades 2012 av Pontus Holgerson och Mikael Steiser och är idag en av Sveriges snabbaste växande byråer inom interimstjänster inom ekonomi, HR och lön. Verksamheten, som omsätter ca 160 Mkr med god lönsamhet, drivs av en kompetent organisation med ett starkt nätverk bestående av ca 800 frilansande konsulter.

Broviken är en privatägd företagsgrupp som investerar i nordiska företag inom tjänstesektorn, drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Broviken grundades 2018 och har förutom Corplus bolag som Forsen, Svefa, Attollo och Cereb i sin portfölj.

- Ända sedan jag och Mikael grundade verksamheten har COR (hjärta) varit en central byggsten i vår verksamhet. COR (hjärta) har alltid präglat vårt förhållningssätt internt och vår interaktion med såväl kunder som konsulter. Det har gjort det möjligt för oss att utvecklas och att växa med god lönsamhet. 2016 etablerades Corplus i Malmö tillsammans med Jon Cervin. Tidigt i våra samtal med Broviken stod det klart att vi delar vår syn på hur verksamheter ska drivas och utvecklas långsiktigt. Genom Brovikens investering kommer vi kunna fortsätta bygga vår verksamhet på sunda relationer, kvalitet och långsiktighet med COR som bas. Det känns väldigt bra och vi ser fram mot att arbeta ihop, säger Pontus Holgerson.

Broviken har sedan tidigare investerat i NOX, Nikita och Brightmill, som är bolag verksamma inom förmedling av konsulter och interimstjänster. Genom att Corplus blir en del av Broviken breddas gruppens tjänsteerbjudande ytterligare. Bolagens samlade omsättning förväntas under 2022 överskrida 1 Md SEK.

- Teamet på Corplus har på ett imponerande sätt byggt upp en fin verksamhet och vi ser fram mot att understödja den fortsatta utvecklingen. Vi ser att det finns många fördelar för Corplus att ingå i Brovikens kluster av interims- och konsultförmedlingsbolag då bolagen arbetar på ett likartat sätt och ställs inför samma typer av utmaningar. Här finns många erfarenheter att dela med sig av och dörrar till kunder och leverantörer att öppna åt varandra. Vi är stolta och glada över att grundarna valt att ta in Broviken som huvudägare, säger Jesper Wigelius, Partner på Broviken.

Om Broviken

Broviken investerar i svenska företag inom tjänstesektorn drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Brovikens partners har själva mångårig erfarenhet från företagsutveckling i roller som ledare, ägare och styrelsemedlemmar. Brovikens fokus är att utveckla företag och bidra till att redan fina företag kan bli ännu bättre och nå sin fulla potential.

Om Corplus

Corplus grundades 2012 och är en snabbväxande förmedlare av interimstjänster och projektuppdrag inom affärsområdena; ekonomi, HR och lön med kontor i Stockholm och Malmö.

För mer information:

Pontus Holgerson

VD, Corplus AB

pontus.holgerson@corplus.se +46 73 444 95 54

Jesper Wigelius

Partner, Broviken

jesper.wigelius@broviken.se +46 70 932 60 23