Tillsammans skapar vi framtidens företag

Stockholm i solnedgång

Data Ductus stärker sin närvaro i norra Sverige genom förvärv av BnearIT

21 mars 2022

Tillbaka till nyhetsöversikten

Data Ductus stärker sin närvaro i norra Sverige genom förvärv av BnearIT

IT-konsultbolaget Data Ductus med säte i Skellefteå förstärker sin verksamhet i norra Sverige genom förvärv av Luleåbaserade BnearIT. Koncernen växer därmed till drygt 340 anställda.

De omfattande industriella satsningarna i norra Sverige har skapat en stor efterfrågan på lösningar kopplade till digitalisering och automation i regionen. För att få ytterligare kapacitet att möta de stora behoven på marknaden har Data Ductus förvärvat BnearIT, ett konsultbolag med ca 40 anställda som erbjuder systemutvecklingstjänster, främst i Norr- och Västerbotten.

- Jag är väldigt glad att få välkomna BnearIT till Data Ductus-koncernen. Det är ett gediget företag med mycket kompetenta medarbetare som på ett fantastiskt bra sätt kommer att stärka vårt team. Genom detta förvärv ökar vi vår kapacitet i en region med stor tillväxt och skapar tillsammans en landningsbana för större åtaganden, säger Data Ductus vd Rickard Åström.

BnearIT kommer att drivas vidare under samma varumärke och ledning som tidigare och befintliga ägare av BnearIT kommer att kvarstå som minoritetsägare. En samlokalisering av koncernens verksamheter i Luleå planeras och ett gemensamt kontor kommer också att etableras i Umeå.

- Med Data Ductus i ryggen står vi starkare och kan erbjuda våra kunder ett bredare utbud och bli en ännu bättre och viktigare samarbetspartner för våra kunder. Vi ser redan nu tydliga synergieffekter - ett plus ett blir tre, beskriver BnearIT:s vd Anders Hermanson.

- Både Data Ductus och BnearIT växer kontinuerligt och vi rekryterar idag till samtliga våra kontor, både i Sverige och utomlands, avslutar Rickard Åström.

Om Data Ductus

Data Ductus är ett IT-konsultbolag med huvudkontor i Skellefteå. Med djup teknisk kompetens och i nära samarbete med sina kunder och partners levererar man lösningar inom digitalisering och automation till företag och organisationer över hela världen. Koncernen har omkring 300 anställda och verksamhet i USA, Europa och Asien.

Om BnearIT

BnearIT är ett genuint företag inom systemutveckling med ett 40-tal passionerade effektiva och jordnära IT-experter. BnearIT startade i Luleå 2002. Vårt hjärta kommer alltid att klappa för Norr- och Västerbotten. Det är här vi bor, verkar och lever. Därför är det naturligt för oss att inte bara utveckla IT-system, utan också samarbetspartners, medarbetare och hela regionen.

För mer information, vänligen kontakta:


Rickard Åström, vd, Data Ductus

rickard.astrom@dataductus.se +46 70 680 20 21

Anders Hermanson, vd, BnearIT

anders.hermanson@bnearit.se +46 70 266 96 36