Tillsammans skapar vi framtidens företag

Stockholm i solnedgång

Barnläkarna i Täby Centrum ingår partnerskap med Cerebgruppen

16 februari 2022

Tillbaka till nyhetsöversikten

Barnläkarna i Täby Centrum ingår partnerskap med Cerebgruppen

Cereb Holding AB (”Cerebgruppen”) växer tjänsteerbjudandet inom barn- och ungdomsmedicin genom förvärvet av Barnläkarna i Täby Centrum AB (”BLTC” eller ”Bolaget”). BLTC har välkomnat patienter sedan 2001 och är en av de äldsta privata barnläkarmottagningarna i Storstockholm. Bolaget har avtal med Region Stockholm och har mottagningar i Täby och Vallentuna. Mottagningarna erbjuder specialistvård till barn och ungdomar med barnmedicinska besvär, psykisk ohälsa samt ADHD utredning och behandling. Bolaget har ett starkt lokalt varumärke och 14 anställda.

”Vi ser fram mot samgåendet med Cerebgruppen. Det är ett naturligt steg för att kunna utveckla bolaget och verksamheten ytterligare, stå starkare i framtiden och för att fortsatt kunna erbjuda vård av högsta kvalitet. Vi ser stora möjligheter till synergieffekter samtidigt som vi kommer att bevara vår identitet, kultur och varumärke.” säger Hans Holgert, verksamhetschef och tillika barnläkare på Barnläkarna i Täby Centrum, som drivit bolaget sedan 2009.

‒ ”Det känns fantastiskt roligt att välkomna ytterligare två kvalitetsmottagningar till Cerebgruppen och arbetet med att förverkliga visionen att alla ska få den vård som behövs, i rätt tid. Något som inte minst gäller specialistvård för barn och ungdomar. Jag ser fram emot de möjligheter till samarbete och utveckling som partnerskapet innebär.” säger Harald Wessman, VD Cerebgruppen.

Villkor för transaktionen offentliggörs inte.

Om Cerebgruppen

Cerebgruppen är en ledande vårdaktör inom öppenvårdspsykiatri, neuropsykiatri och barn- och ungdomsmedicin. Bolaget består idag av 16 mottagningar med den gemensamma visionen att alla ska få den vård som behövs, i rätt tid. Med starka värderingar arbetar 185 medarbetare för att vara den vårdgivare som patienter, remittenter och beställare helst väljer. Vårderbjudandet inkluderar neuropsykiatriska utredningar och behandling, öppenvårdspsykiatri, läkemedelsassisterad rehabilitering vid opioidberoende och specialiserad barnmedicin.

Om Broviken

Broviken investerar i svenska företag inom tjänstesektorn drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Brovikens partners har själva mångårig erfarenhet från företagsutveckling i roller som ledare, ägare och styrelsemedlemmar. Brovikens fokus är att utveckla företag och bidra till att redan fina företag kan bli ännu bättre och nå sin fulla potential. För ytterligare information, se www.broviken.se

För mer information, vänligen kontakta:


Harald Wessman, VD Cerebgruppen

harald.wessman@cereb.se +46 70 022 28 27

Anders Törnsten, Partner Broviken

anders.tornsten@broviken.se +46 72 515 73 30