Broviken ny majoritetsägare i Brightmill

1 februari 2022

Tillbaka till nyhetsöversikten
Stockholm Skyline

Broviken Gruppen (”Broviken”), som äger och utvecklar kvalificerade tjänsteföretag, förvärvar nu 66 procent av aktierna i Brightmill AB (“Brightmill”), en av Sveriges ledande interimsbyråer, och blir därmed ny majoritetsägare i bolaget. Brightmill har sedan starten haft ett starkt fokus på att skapa en effektiv verksamhet genom en hög grad av digitalisering. Med Broviken som samarbetspartner kan nu bolaget ta nästa steg i sin fortsatta tillväxt och utveckling.

Brightmill grundades för 10 år sedan och är idag en av Sveriges ledande byråer inom interim management. Verksamheten, som omsätter nära 100 Mkr, drivs av en slimmad och kompetent inhouse-organisation som levererar hög kundtillfredsställelse, samtidigt som bolagets lönsamhet är god.

- Generellt är rekrytering och kompetensförsörjning en konkurrensutsatt bransch med måttlig lönsamhet och en relativt låg grad av digitalisering. När jag startade Brightmill kände jag att det måste finnas smartare sätt att jobba på. Därför har vi från start satsat på effektiva processer och en hög grad av digitalisering, vilket resulterat i branschens bästa lönsamhet. I kombination med detta är långsiktighet och kvalitet väldigt viktigt för oss. Med facit i hand vågar jag påstå att det har varit och är en framgångsrik strategi, säger Henrik Engstam Phalén, vd och grundare av Brightmill.

I och med att Broviken nu går in som majoritetsägare kan Brightmill ta nästa steg i sin fortsatta tillväxt och utveckling.

- Vi kommer fortsatt vara fristående och agera under vårt varumärke, med Broviken i ryggen får vi en ännu starkare plattform att utgå ifrån. Jag känner mig väldigt stolt över att vi nu blivit en del av Broviken och att de valt att investera i Brightmill. Broviken har fina bolag i sin portfölj, och flera är ledande inom sina områden. För oss och våra kunder kommer samarbetet med våra nya systerbolag skapa flera positiva synergieffekter, säger Henrik Engstam Phalén.

Broviken är en privatägd företagsgrupp som investerar i nordiska företag inom tjänstesektorn, drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Broviken grundades 2018 och har förutom Brightmill bolag som NOX Consulting, Forsen, Svefa, Attollo och Cereb i sin portfölj.

- Vi är imponerade av den verksamhet och den unika marknadsposition Henrik och hans team på Brightmill har lyckats bygga. Brightmill löser kundernas kompetensbehov med både hög kvalitet och snabbhet. Brightmills stora nätverk av kompetenta chefer och de digitala processer som bolaget har utvecklat, gör det möjligt att snabbt och träffsäkert hitta och tillsätta rätt kompetens. Sammantaget gillar vi kombinationen av personlig service, kvalitetsfokus och digitala processer. Vår uppfattning är att Brightmill ligger helt rätt positionerat inom kompetensförsörjning. Vi är glada och stolta över att Henrik valt att ta in Broviken som huvudägare i Brightmill, säger Jesper Wigelius, Partner på Broviken.

Om Broviken

Broviken investerar i svenska företag inom tjänstesektorn drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Brovikens partners har själva mångårig erfarenhet från företagsutveckling i roller som ledare, ägare och styrelsemedlemmar. Brovikens fokus är att utveckla företag och bidra till att redan fina företag kan bli ännu bättre och nå sin fulla potential.

Om Brightmill

Brightmill grundades 2011 och är en av Sveriges ledande byråer inom interim management. Med effektiva arbetsmetoder och en hög grad av digitalisering, kombinerat med långsiktighet och kvalitet kan Brightmill träffsäkert matcha sina kunders behov och resultera i branschens bästa lönsamhet. Sedan starten har Brightmill hjälpt över tusen kunder i jakten på rätt kompetens.

För mer information:

Henrik Engstam Phalén

VD, Brightmill

henrik@brightmill.se +46 70-931 32 61

Jesper Wigelius

Partner, Broviken

jesper.wigelius@broviken.se +46 70-932 60 23