Stockholm Skyline

NOX och Nikita blir systerbolag - med ambitionen att förändra IT-konsultmarknaden

27 oktober 2021

Tillbaka till nyhetsöversikten

Nikita AB (”Nikita”) går in under samma ägartak som NOX Consulting AB (”NOX”) när Broviken Gruppen (”Broviken”) satsar vidare.

”Tillsammans med Nikita kommer vi att stärka vår position på marknaden. Som två relationsmäklare inom IT etablerar vi oss nu som det självklara valet för alla kunder som har höga krav kring kompetensförsörjning och för konsulter som söker en trygg och kvalitetsfokuserad partner. Med gemensam kraft har våra bolag nu förutsättningar att förändra branschens syn på mäklare och göra en tydlig distinktion mellan relationsmäklare och transaktionsmäklare”, säger Pernilla Ramslöv, VD och grundare av NOX.

NOX och Nikita omsätter tillsammans närmare 600 MSEK, vilket innebär en ledande position som relationsmäklare inom IT. Båda bolagen expanderar starkt på en växande marknad och kompletterar varandra både gällande kunder och digital plattform. NOX och Nikita kommer att agera som systerbolag med separata varumärken och organisationer.

”Att få komma in i ett större sammanhang gör att vi kan fortsätta vår expansion och vidareutvecklas som relationsmäklare tillsammans med en stark ägarpartner. Vi ser verkligen fram emot en spännande, gemensam resa tillsammans med Broviken och NOX, där vi kan göra ännu större skillnad i konsultbranschen”, säger Pia Ganeva, grundare och huvudägare i Nikita.

”Nikita är ett kvalitetsbolag med en stark värdegrund, precis som NOX. Vi ser att bolagen kompletterar varandra i många viktiga avseenden och att de tillsammans lägger grunden till en utvecklingsresa som vi ser fram emot att göra under kommande år”, säger Per Granath, grundare av Broviken.

Om NOX

NOX är Stockholms ledande konsultförmedlare inom IT. Bolaget har byggt upp Stockholms-regionens starkaste nätverk av IT- kompetens bestående av 3000 seniora egenföretagande IT-konsulter. NOX skiljer sig från den traditionella konsultförmedlaren genom bolagets fokus på relationer, förmågan att skapa mervärde för kunderna och att erbjuda ett innovativt Community för egenföretagare. Det gör att NOX idag har förmånen att få hjälpa 120 kunder med deras olika kompetensbehov. www.noxconsulting.se

Om Nikita

Nikita är en oberoende konsultförmedlare och arbetar med konsulter inom IT och management. Nikita grundades 2008 med ambitionen att vara en kvalitativ konsultförmedlare. Nikita tror på människan och den skillnad som rätt person på rätt plats kan åstadkomma. www.nikita.se

Om Broviken

Broviken investerar i svenska företag inom tjänstesektorn drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Brovikens partners har själva mångårig erfarenhet från företagsutveckling i roller som ledare, ägare och styrelsemedlemmar. Brovikens fokus är att utveckla företag och bidra till att redan fina företag kan bli ännu bättre och nå sin fulla potential. För ytterligare information, se www.broviken.se

För mer information:

Pernilla Ramslöv

VD, NOX Consulting

070-269 31 50 pernilla.ramslov@noxconsulting.se

Pia Ganeva

Grundare, Nikita

070-738 51 51 pia.ganeva@nikita.se

Jesper Wigelius

Partner, Broviken

070-932 60 23 jesper.wigelius@broviken.se