INM ingår partnerskap med Cerebgruppen

24 augusti 2021

Tillbaka till nyhetsöversikten
Stockholm Skyline

Cereb Holding AB (”Cereb” eller ”Cerebgruppen”) med majoritetsägaren Broviken Gruppen I AB (”Broviken”) har ingått partnerskap genom förvärvet av Integrerad Närpsykiatri Malmö AB (”INM”) och Medistud AB (”INM Laro”).

INM grundades 2003 och har två mottagningar i Malmö som erbjuder diagnostisk och psykiatrisk vård för vuxna patienter med psykisk ohälsa, på uppdrag av Region Skåne. INM Laro är vårdvalsackrediterade och hjälper sedan 2014 patienter med läkemedelsassisterad rehabilitering vid opiodberoende (LARO) vid sin mottagning, även den i Malmö.

”Glädje och förväntan är min omedelbara reaktion på vårt partnerskap. Glädje för att bli delaktig i en grupp med så gott renommé och förväntan då jag ser så många spännande synergimöjligheter. Detta kan gälla metodutveckling, vårdprocesser, utbildning, kunskapsöverföring med mera.” säger Konrad Rosman, VD och medgrundare till INM.

Cerebgruppens VD Harald Wessman säger ”Det känns fantastiskt att få välkomna INM och INM Laro i Cerebgruppen, två mycket välrenommerade bolag där medarbetarnas professionalitet, lösnings- och patientfokus verkligen gör skillnad för utsatta patientgrupper i stort behov av vård.” I och med partnerskapet kommer Cerebgruppen att ha åtta mottagningar i Skåne, inklusive tidigare mottagningar för neuropsykiatri (Cereb) och barnmedicin (Sparta).

De båda INM företagen har tillsammans 55 medarbetare som bland annat består av specialistläkare, psykologer, sjuksköterskor, psykoterapeuter, kuratorer etc.

Harald Wessman konkluderar ”Vi ser väldigt mycket fram emot det nya partnerskapet, att fortsätta att arbeta på uppdrag av Region Skåne och att nu kunna erbjuda patienter ett ännu bredare utbud av tjänster liksom att välkomna nya patienter.”

Villkoren för transaktionen offentliggörs inte.

Om Broviken

Broviken investerar i svenska företag inom tjänstesektorn drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Brovikens partners har själva mångårig erfarenhet från företagsutveckling i roller som ledare, ägare och styrelsemedlemmar. Brovikens fokus är att utveckla företag och bidra till att redan fina företag kan bli ännu bättre och nå sin fulla potential. För ytterligare information, läs mer här!

För mer information om Cereb, vänligen kontakta Harald Wessman, VD

För ytterligare information om Broviken vänligen kontakta Anders Törnsten, Partner