Stockholm Skyline

Broviken ny storägare i snabbväxande NOX

12 november 2019

Tillbaka till nyhetsöversikten

Investeringsbolaget Broviken blir ägare i NOX Consulting, Sveriges snabbast växande konsultmäklarföretag. Broviken köper 60 procent av aktierna i NOX som omsätter 325 Mkr och har 5 000 seniora konsulter i nätverket.

– Gig-ekonomin växer med rasande fart, vilket öppnar många möjligheter för NOX. Våra vägar har nu korsats med Broviken, som kommer att stötta bolaget på denna spännande resa. Tillsammans kommer vi att ta NOX till nästa fas i bolagets utveckling, säger NOX Consultings vd och grundare Pernilla Ramslöv.

NOX är pionjärer inom gig-ekonomin och vänder sig till frilansande IT-konsulter. NOX har lyckats skaffa sig en tätposition på marknaden genom en utvecklad matchningsprocess där inte enbart kompetens och erfarenhet utan även personlighet matchas mot uppdragen.

Broviken förvärvar 60 procent av aktierna i NOX Consulting. Grundaren Pernilla Ramslöv kvarstår som vd och ägare till resterande 40 procent av aktierna.

”NOX Consulting är ett verkligt intressant tillväxtcase. Vi gillade bolaget redan första gången vi träffade dem och detta känns som en perfekt matchning utifrån våra värderingar och ambitioner. Det finns en enorm expansionspotential inom tjänstesektorn. Jag tror att vi med vår erfarenhet kan stödja och accelerera NOX:s tillväxtresa”, säger Per Granath, partner och vd för Broviken.

NOX har med 5 000 frilansande IT-konsulter som till exempel projektledare, utvecklare och IT- arkitekter, en stark position inom främst bank-, finans- och försäkringsbranschen. Bolaget har vuxit snabbt. Mellan 2016 och 2018 ökade omsättningen med närmare 45 procent till 325 Mkr.

”För att stärka NOX position kommer vi på sikt titta på att bredda konsultutbudet till att omfatta andra kvalificerade konsulttjänster förutom IT samt en geografisk expansion”, säger Pernilla Ramslöv. Pernilla Ramslöv utsågs i mars 2019 till Näringslivets Mäktigaste Entreprenör av tidningen Veckans Affärer och i november till Årets VD av ledarskapssajten Motivation.se.

Broviken grundat 2018 investerar i svenska tjänsteföretag drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Bolagets vd Per Granath är tidigare vd för Humana, under hans tid växte omsorgsbolaget från 375 miljoner till 5,6 miljarder och börsnoterades 2016.

Om NOX Consulting

NOX är Stockholms ledande konsultförmedlare inom IT. Vi har byggt upp Stockholms starkaste nätverk av IT- kompetens bestående av 5 000 seniora konsulter. Vi skiljer oss från den traditionella konsultförmedlaren genom vårt fokus på relationer, vår förmåga att skapa mervärde för våra kunder och erbjuda ett innovativt community för egenföretagare. Det gör att vi idag har förmånen att få hjälpa 120 kunder med deras olika kompetensbehov. NOX omsätter ca 325 miljoner SEK och är ett av de mest snabbväxande bolagen i IT- konsultbranschen.

Om Broviken

Broviken investerar i svenska företag inom tjänstesektorn drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Brovikens partners har själva mångårig erfarenhet från företagsutveckling i roller som ledare, ägare och styrelsemedlemmar. Brovikens fokus är att utveckla företag och bidra till att redan fina företag kan bli ännu bättre och nå sin fulla potential. För ytterligare information, läs mer här!

För mer information vänligen kontakta Pernilla Ramslöv, vd NOX Consulting

För ytterligare information om Broviken vänligen kontakta Per Granath, vd Broviken