Tillsammans skapar vi framtidens företag

Stockholm i solnedgång

Forsen tar in Broviken som strategisk ägarpartner

1 juli 2019

Tillbaka till nyhetsöversikten

Forsen AB, en av Nordens ledande oberoende leverantörer av kvalificerade projekt- och byggledningstjänster, har ingått ett strategiskt partnerskap med Broviken Gruppen AB (”Broviken”). Broviken blir en betydande aktieägare i Forsen och kommer tillsammans med bolaget och befintliga ägare arbeta för fortsatt expansion av verksamheten. Det nya partnerskapet öppnar upp för ett breddat ägande för anställda i Forsen.

Forsen grundades 1997 och har sedan starten expanderat kraftigt. Idag är bolaget den ledande oberoende leverantören av kvalificerade tjänster och rådgivning inom projekt-, projekterings- och byggledning till offentliga och privata fastighetsägare. Med Forsens cirka 300 medarbetare, fördelat på både anställda och underkonsulter, får kunderna en bred och djup erfarenhets- och kunskapsbas.

Forsen har en attraktiv fördelning över olika sektorer, främst anläggning, kontor och bostäder, men även stadsutveckling, vård och omsorg, industri samt skolor.

Forsen har kontor i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Halmstad och Malmö. Bolaget har de senaste åren uppvisat en stark organisk tillväxt och har en prognostiserad omsättning för 2019 om cirka 400 MSEK.

– Broviken ger oss rätt förutsättningar, resurser och den strategiska kompetensen vi behöver för att säkerställa fortsatt stark utveckling och expansion av Forsen. Det är med glädje vi välkomnar Broviken som långsiktig och engagerad partner, säger Bengt Johansson, VD på Forsen. De delar också vår syn på värdegrund och företagskultur som är en viktig del i att bygga ett framgångsrikt företag.

Per Granath, VD och grundare av Broviken kommenterar: – Vi är glada över att välkomna Forsen till Broviken. Forsen är ett framgångsrikt och välskött företag, som uppfyller de investeringskriterier som är fundamentalt viktiga för oss. Dvs en stabil tillväxt, nöjda kunder, motiverade medarbetare samt en stark värdegrund. Vi är mycket imponerade över det bolag som Forsen-teamet har byggt. Nuvarande ägare har etablerat en ledande position i Sverige tack vare sin långa erfarenhet i kombination med engagerade medarbetare med hög kompentens. Forsen har ambitiösa framtidsplaner och vi ser fram emot att stödja ledningen i arbetet med att vidareutveckla företaget.

Villkoren för transaktionen offentliggörs inte.

Om Broviken

Broviken investerar i svenska företag inom tjänstesektorn drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Brovikens partners har själva mångårig erfarenhet från företagsutveckling i roller som ledare, ägare och styrelsemedlemmar. Brovikens fokus är att utveckla företag och bidra till att redan fina företag kan bli ännu bättre och nå sin fulla potential. För ytterligare information, läs mer här!

För mer information om Forsen, vänligen kontakta:

Bengt Johansson, VD

bengt.johansson@forsen.com +46 70 497 89 00

Cajsa Lindgårdh, kommunikationschef

cajsa.lindgardh@forsen.com +46 73 439 26 22

För ytterligare information om Broviken vänligen kontakta Per Granath, vd Broviken

per.granath@broviken.se +46 706 374 018