Psykologpartners ingår i långsiktigt partnerskap med Broviken

22 december 2020

Tillbaka till nyhetsöversikten
Stockholm Skyline

Pressmeddelande från Psykologpartners

Nordens ledande psykologföretag tar in Broviken Gruppen AB som ny strategisk huvudägare. Målet med affären är att stärka sin position och vidareutveckla tjänster och metoder inom digital- och klinisk psykologi, pedagogisk psykologi samt inom organisation och ledarskap.

- Nu tar vi fart mot något nytt och spännande tillsammans med en partner som delar vår värdegrund, säger Sara Hillbom, VD på Psykologpartners.

Med sin kompetens inom affärsutveckling, sitt stora nätverk och erfarenhet av att bygga större bolag kan Broviken möjliggöra nya lönsamma affärer. Broviken kan också bidra med inspiration, vitalisering och stöd i en internationalisering. Sara Hillbom fortsätter:

- Vi har varit ett medarbetarägt företag i 20 år så det har varit viktigt för oss att hitta en investerare som vill behålla Psykologpartners som bolag och som vill ha ett långsiktigt partnerskap. Vår relation har vuxit fram under flera år och jag är övertygad om att detta blir ett värdefullt samarbete i vårt fortsatta arbete för att förändra beteenden hos individer, grupper och organisationer.

Psykologpartners grundades år 2000 av en grupp psykologstudenter från Linköpings universitet. Sju av grundarna arbetar kvar i bolaget som idag anställer drygt hundra legitimerade psykologer. Företaget har vuxit snabbt och organiskt och har bland annat tilldelats sex Gasell-priser för snabbast växande bolag av Dagens Industri och är störst i Sverige gällande digitala behandlingar sedan 10 år tillbaka.

- Vi har följt Psykologpartners under lång tid och imponerats av den höga kompetens och djupa seriositet som kännetecknar företaget. Behoven av Psykologpartners tjänster ökar ständigt. Det känns stimulerande och viktigt att som ägarpartner kunna bli delaktig i företagets fortsatta utveckling. Vi är stolta och glada över att ha fått förtroendet att bli huvudägare i Psykologpartners, säger Per Granath, VD på Broviken.”

Om Psykologpartners

Psykologpartners är en strategisk partner för verksamheter som behöver spetskompetens inom psykologi och beteendeförändring. Med 100 anställda på sju orter i Sverige, med huvudkontor i Linköping, levererar Psykologpartners utveckling till individer, grupper och organisationer. Kunderna finns inom både privat och offentlig verksamhet. Psykologpartners består av specialiserade affärsområden inom Klinisk & Digital psykologi, Pedagogisk psykologi samt Organisation & Ledarskap, och är en av de ledande leverantörerna av evidensbaserad psykologi i Norden. Läs mer här!

Om Broviken

Broviken investerar i svenska företag inom tjänstesektorn drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Brovikens partners har själva mångårig erfarenhet från företagsutveckling i roller som ledare, ägare och styrelsemedlemmar. Brovikens fokus är att utveckla företag och bidra till att redan fina företag kan bli ännu bättre och nå sin fulla potential. För ytterligare information, läs mer här!

För mer information kontakta gärna Sara Hillbom, VD Psykologpartners

För ytterligare information om Broviken vänligen kontakta Per Granath, vd Broviken