Broviken investerar i SportsMed - en av Sveriges ledande privata aktörer inom ortopedi, handkirurgi och fysioterapi

15 maj 2023

Tillbaka till nyhetsöversikten
Stockholm Skyline

SportsMed Sweden AB (”SportsMed”), en av Sveriges ledande privata aktörer inom ortopedi, handkirurgi och fysioterapi, med verksamhet på det anrika sjukhuset Carlanderska i Göteborg, har ingått ett strategiskt partnerskap med Broviken Gruppen II AB (”Broviken”). Broviken blir en betydande ägare och kommer tillsammans med bolagets befintliga ägare och medarbetare att fortsätta utveckla verksamheten.

SportsMed grundades 2008 av prof. Adad Baranto, med.dr. Klas Halldin Lindorsson och med dr. Mikael Dalén, samtliga välmeriterade ortopediska kirurger. Idag är SportsMed en av Sveriges ledande privata aktörer inom ortopedisk kirurgi, handkirurgi och fysioterapi för patienter med privat sjukvårdsförsäkring. På SportsMed finns kirurgisk spetskompetens inom rygg och nacke, axel, hand, höft, knä, underben och fot. Som den enda privata kliniken i Sverige erbjuder SportsMed titthålskirurgi för diskbråck och nervfriläggning i ländryggen. Bolaget har lyckats attrahera kompetenta medarbetare som erbjuder, tack vare en obruten vårdkedja, hög kvalitet, god service och hög tillgänglighet.

Under 2022 utförde bolaget över 2 000 operationer, cirka 15 000 läkarbesök och cirka 15 000 fysioterapibesök. Samtliga operationer och besök sker i välutrustade och moderna lokaler på Carlanderska Sjukhuset. All vård, från första besök hos läkare eller fysioterapeut, till radiologi, kirurgi och rehabilitering sker under samma tak.

SportsMeds grundare kommer att fortsätta arbeta inom verksamheten i samma omfattning som tidigare. Ambitionen är att Broviken och grundarna tillsammans ska fortsätta utveckla verksamheten i samma anda som gjorts historiskt. Patienter, medarbetare och leverantörer påverkas därmed inte av denna ägarförändring.

”Med Broviken som huvudägare får SportsMed bättre förutsättningar, resurser och strategisk kompetens att vidareutvecklas. Vi som grundare får nu möjlighet att i högre grad fokusera på den medicinska utvecklingen av SportsMed. Broviken delar även vår syn på värdegrund och företagskultur som är en viktig del i att bygga ett framgångsrikt bolag”, säger Adad Baranto, VD SportsMed.

Anders Törnsten, investeringsansvarig på Broviken kommenterar:

”Vi är väldigt glada över att välkomna SportsMed till Broviken-familjen. SportsMed är ett mycket välskött, växande bolag som levererar en tjänst som gör stor skillnad för sina patienter varje dag. Därmed uppfyller de många av våra investeringskriterier. Nuvarande ägare har etablerat en stark position på marknaden genom att leverera hög servicenivå och de bästa kirurgiska resultaten. Vi ser fram emot att stödja ledningen på den fortsatta resan”, säger Anders Törnsten, investeringsansvarig Broviken.

Villkoren för transaktionen offentliggörs inte.

Om Broviken

Broviken investerar i kvalificerade tjänsteföretag drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Brovikens partners har själva mångårig erfarenhet från att utveckla tjänsteföretag i roller som ledare, ägare och styrelsemedlemmar. Broviken är en mycket långsiktig ägare och investerar utan bortre tidshorisont. Brovikens fokus är att utveckla företag och bidra till att redan fina företag kan bli ännu bättre och nå sin fulla potential.

För ytterligare information, se www.broviken.se

För mer information:

Adad Baranto

VD SportsMed

070-747 68 62 dr.baranto@sportsmed.se

Anders Törnsten

Investeringsansvarig Broviken

072-515 73 30 anders.tornsten@broviken.se