Broviken ny strategisk ägarpartner till Agreat

11 oktober 2023

Tillbaka till nyhetsöversikten
Stockholm Skyline

Broviken Gruppen II AB (”Broviken”) ingår ett strategiskt partnerskap med Agreat, ett snabbväxande IT-konsultbolag fokuserat på att utveckla säker och högkvalitativ mjukvara. Investeringen görs tillsammans med bolagets nuvarande ägare, ledning och nyckelpersoner.

Agreat erbjuder kvalificerade utvecklare med kompetens från olika teknikstackar samt tjänster inom agilt ledarskap och product compliance. Tjänsterna erbjuds genom både teamleveranser med multifunktionella team såväl som individuella experter. Bolaget grundades 2017 och har sedan dess haft en stark och lönsam tillväxt. Bolagets cirka 120 specialister arbetar med kunder inom huvudsakligen fordonsbranschen, hälsovård och life science samt industri- och techsektorn.

”Vi är imponerade av den kompetens och marknadsposition som teamet på Agreat har lyckats bygga. Agreat löser sina kunders behov av innovativ, driftssäker och användarvänlig mjukvara med stor betydelse för sina kunders slutprodukter. Agreat har lyckats skapa en företagskultur som attraherar de bästa talangerna med hög trivsel hos medarbetarna samtidigt som man arbetar med flertalet av landets mest krävande kunder”, säger Anders Törnsten på Broviken.

”Vi är otroligt stolta över att välkomna Broviken som partner. För oss har det varit otroligt viktigt att få in en ägare som delar våra värderingar och vision kring hur vi önskar utveckla bolaget framöver. Broviken har god erfarenhet av att utveckla kvalificerade tjänstebolag genom att tillföra affärskompetens, nätverk och god förståelse av betydelsen av företagskultur i konsultbolag. Med Broviken ombord ges vi nu ännu bättre förutsättningar och resurser för att fortsätta vår tillväxtresa”, säger Bengt Boissier på Agreat.

Om Broviken

Broviken investerar i kvalificerade tjänsteföretag drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Brovikens partners har själva mångårig erfarenhet från att utveckla tjänsteföretag i roller som ledare, ägare och styrelsemedlemmar. Broviken är en mycket långsiktig ägare och investerar utan bortre tidshorisont. Brovikens fokus är att utveckla företag och bidra till att redan fina företag kan bli ännu bättre och nå sin fulla potential.

För mer information:

Bengt Boissier

VD Agreat

072 998 04 00 bengt.boissier@agreat.com

Anders Törnsten

Partner Broviken

072-515 73 30 anders.tornsten@broviken.se