Intellic Group fortsätter tillväxtresan genom förvärvet av Releye

25 augusti 2023

Tillbaka till nyhetsöversikten
Stockholm Skyline

Intellic Group, med Broviken som majoritetsägare, expanderar sitt kunderbjudande genom ett nytt partnerskap med det snabbväxande CRM-bolaget Releye AB. Releye blir nu en del av Intellic Group och stärker därmed gruppens strategiska och tekniska erbjudande inom CRM, affärsstrategi och Marketing automation. Partnerskapet är ett viktigt steg i Intellic Groups målsättning att skapa en ledande aktör med tjänster inom Analytics, CRM och strategisk rådgivning.

Releye är baserat i Stockholm och har över 20 års erfarenhet av CRM. Idag bistår bolagets cirka 45 specialister sina kunder både med strategisk rådgivning och tekniska lösningar. Bolaget har ett framgångsrikt partnerskap med två av marknadens mest välkända CRM-plattformar, Microsoft Dynamics och Salesforce.

Bolaget har en stark position på marknaden och är rådgivare till ett 30-tal kunder. Flertalet av kunderna finns inom bank, finans och försäkring. Genom förvärvet blir Releye en starkare helhetspartner till sina kunder. Utöver Releye ingår sedan tidigare bolagen Attollo och Omeo i gruppen. Attollo är en ledande aktör inom Analytics och Omeo är ett nischat konsultbolag inom den finansiella sektorn. Intellic Groups intäkter uppgår efter förvärvet av Releye till cirka 260 MSEK på årsbasis.

Jonas Boström, Koncernchef Intellic Group kommenterar:
”Vi är väldigt glada över att Releye blir del av Intellic Groups resa. Vi får nu helt nya möjligheter att kunna erbjuda våra kunder ett bredare och mer heltäckande erbjudande och förhoppningsvis blir vi en ännu mer intressant arbetsgivare. Jag ser en otrolig potential i vår samlade kompetens och ser fram emot att börja jobba tillsammans.”

Charlotte Magne, VD Releye kommenterar:
”Det känns fantastiskt att bli en del av Intellic Group! Tillsammans blir vi en större och mer intressant aktör för våra kunder och partners, framför allt inom området customer intelligence. Vi ser en fortsatt hög efterfrågan från våra kunder drivet av behovet av digitalisering och ser fram emot att fortsätta vår tillväxtresa tillsammans med Intellic Group.”

Villkoren för transaktionen offentliggörs inte.

Om Broviken

Broviken investerar i kvalificerade tjänsteföretag drivna av starka entreprenörer och ledningsgrupper. Brovikens partners har själva mångårig erfarenhet från att utveckla tjänsteföretag i roller som ledare, ägare och styrelsemedlemmar. Broviken är en mycket långsiktig ägare och investerar utan bortre tidshorisont. Brovikens fokus är att utveckla företag och bidra till att redan fina företag kan bli ännu bättre och nå sin fulla potential.

För mer information:

Jonas Boström

Koncernchef Intellic Group

+46 70 358 98 20 jonas.bostrom@intellic.se

Anders Törnsten

Partner Broviken

072-515 73 30 anders.tornsten@broviken.se